понеділок, 8 травня 2023 р.

День цивільного захисту.

  

 

 

 

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій 5 травня у Великотелковицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів було проведено День цивільного захисту.

Основними цілями та завданнями проведення Дня цивільного захисту було:

— Практична перевірка здатності учнів та педагогічного колективу грамотно і чітко діяти за сигналами оповіщення ЦЗ для захисту свого здоров’я та життя при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних актів,   вміння   користуватися   засобами   колективного   та індивідуального захисту;

—  Формування у свідомості дітей відчуття колективної та особистої безпеки, обов’язкового дотримання правил безпечної поведінки.
 

 
Учні та педагогічний колектив закладу освіти удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

            У цікавій та змістовній формі класний керівник 1 класу Манзик Т.В. провела гру « Дешифрувальник ». Під час якої  діти пригадали про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час сигналу повітряної тривоги, про правила поведінки на водоймах та наповнюваність необхідними речами «тривожної валізки». 

            Завершальним етапом були змагання між учнями 1 та 2 класу, де учні продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

У змаганні «Переправа через місток» перемогу здобули учні 2 класу.

 

 

 

 

У естафеті " Загаси пожежу ", між учнями 3 і 4 класу, команди набрали однакову кількість балів.

 

 

 

 

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій учні 5-А, 5-Б та 6 класів позмагалися у квесті "Врятуй себе - допоможи іншому!"

 

 

Так, І місце здобули учні 6 класу. ІІ - 5-А класу, ІІІ місце- 5-Б. Учні цих класів були учасниками змаганняСпособи захисту органів дихання, де сильнішими виявилися шестикласники.

 

Між учнями 7-8 класів було проведено  конкурси , декілька з  яких  усного формату  квест-гра“Багато знати — вміло діяти “ ,  та  змагання на фізичну витривалість“ Маршут безпеки “ . Всі конкурси оцінювалися бально . В підсумку перемогу отримали учні 8 класу .

 

 

 

 

 

 

З учнями 9-11класів була проведена вікторина «Мінна безпека». Перемогу у вікторині отримала команда учнів 11 класу. Також команда  від кожного класу взяла участь у змаганні  « Смуга перешкод». За результатами змагання команда учнів 11 класу зайняла перше місце, 10 класу – друге місце, 9 класутретє місце.

 

 

                      

 

Проведені заходи виявили хороший рівень знань учнів щодо дій в екстремальних ситуаціях для збереження життя і здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар