пʼятниця, 11 листопада 2022 р.

Тиждень української мови та літератури

 Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.Тож саме над цим і працюють вчителі-словесники Великотелковицького ЗЗСО І – ІІІ ступенів, які провели тиждень української мови та літератури з 7  по 11 листопада з використанням дистанційних технологій. 

 Предметний тиждень уже традиційно приурочений Дню української писемності та мови – святу, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Під час тижня були сплановані і успішно проведені різні заходи: фотоквест, конкурси малюнків до улюблених літературних творів, кросворди, челендж, відкриті уроки, мовний патруль та інше.

Приємно, що участь брали учні усіх класів. Найактивнішими учасниками заходів були учні 5 - А класу. На другому місці були учні 6 та 7-А класу.

 У понеділок учні мали змогу познайомитись з мовними цікавинками та історією виникнення писемності. Та розпочали фотоквест. 

У вівторок діти відгадували мовознавчі кросворди та ребуси. У 7 класі вчителька Блищик Г.В. познайомила учнів з повістю «За сестрою» Андрія Чайковського. В 11 класі учні вчилися виголошувати промови, використовуючи вдалу початкову фразу, приурочені 300-річчю Григорія Сковороди «Пізнай себе і ти пізнаєш світ»
У середу учні 8-11 класів писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Також цього дня був конкурс імені Петра Яцика. А п’ятикласники провели виховний захід – челендж «Відчуй українську», у якому читали поезії про рідну мову.
У четвер на перервах учні слухали сучасні пісні на слова українських відомих поетів. П’ятикласники, шестикласники та семикласники брали участь у конкурсі «У гості до української казки». І місце зайнялаСад Евеліна, учениця 7 класу. ІІ місце – Клюта Ніка 5-А класу, ІІІ місце – Ляшук Валерія також 5-А класу.
Завершився тиждень створення презентації одинадцятикласниками про афоризми Григорія Сковороди та підбиттям підсумків у фотоквесті ( 5 класи: І місце – Калюта Ніка, ІІ місце – Ляшук Валерія. 6 клас: І місце – Ляшук Христина, ІІ місце – Коцар Дарина. 10-11 класиклас: І місце – Репетуха Валерія, ІІ місце – Блищик Іванна).









Немає коментарів:

Дописати коментар